Bestel
uw
kaarten

Op maatschappelijk vlak willen we als Ronde Tafel 179 graag meehelpen een verschil te maken. Dus zetten we ons in voor goede doelen die onze steun verdienen. We voelen ons met name betrokken bij projecten en organisaties die zich richten op kinderen en jongeren die te maken hebben met ziekte of andere sociaal-maatschappelijke problemen.

De projecten en organisaties waar wij ons voor inzetten, zijn in de Euregio gevestigd en kunnen dankzij onze steun een wezenlijke stap voorwaarts zetten. Zo hebben we dankzij het Bassinario de afgelopen jaren onder andere een mooie bijdrage kunnen geven aan KBC De Grummelkes, de kinderafdeling van Maastricht UMC+, Stichting de Knoevel, Toon Hermans Huis, Credo Huis van Credo Ministries, de Jan Baptistschool te Maastricht en Stichting Quiet.

Hoofddoel 2024:
Ronald McDonald Huis Maastricht

Het Ronald McDonald Huis Maastricht biedt jaarlijks aan circa 500 gezinnen een tijdelijk “thuis” dicht bij hun zieke kind dat is opgenomen in het Maastricht UMC+. In het Huis kunnen ouders eten, slapen, douchen en andere ouders ontmoeten die in eenzelfde situatie zitten. Maar belangrijker nog, ze zijn dag en nacht op loopafstand van het ziekenhuisbed. Om hun kind een verhaaltje voor te lezen, een nachtzoen te geven of voor het moment, dat elke seconde telt. Het Ronald McDonald Huis Maastricht wil graag een “Woonkeuken” realiseren waarin verschillende (kook-)faciliteiten worden geboden aan ouders, om hun bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Met de opbrengst van Bassinario 2024 kan dit worden gerealiseerd.

Naast het hoofddoel ondersteunen we ook diverse andere (lokale) subdoelen.