Bestel
uw
kaarten

Op maatschappelijk vlak willen we als Ronde Tafel 179 graag meehelpen een verschil te maken, dus zetten we ons in voor goede doelen die onze steun verdienen. We voelen ons met name betrokken bij projecten en organisaties die zich richten op kinderen en jongeren die te maken hebben met ziekte of andere sociaal-maatschappelijke problemen.

De projecten en organisaties waar wij ons voor inzetten, zijn in de Euregio gevestigd en kunnen dankzij onze steun een wezenlijke stap voorwaarts zetten. Zo hebben we dankzij het Bassinario de afgelopen jaren onder andere een mooie bijdrage kunnen geven aan KBC De Grummelkes, Ronald McDonald Huis, Stichting de Knoevel, Toon Hermans Huis, Credo Huis van Credo Ministries en de Jan Baptistschool te Maastricht.

Het hoofddoel van het Bassinario 2019 is het Bibihuis Maastricht. 

Er komen veel aanmeldingen binnen bij het Bibihuis. Het huidige Bibihuis kan echter geen kinderen meer bijplaatsen. Er kan een maximaal aantal kinderen worden geplaatst en momenteel is er al één kind boventallig. Vanwege de aanvragen die blijven binnenkomen, is het plan opgevat om een tweede Bibihuis op te richten, maar dan voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar. Er is in het huidige Bibihuis heel bewust voor gekozen de maximum leeftijd bij aanmelding op 12 jaar te houden. Het is niet raadzaam een klein kind te confronteren met de (vaak heftige) puberproblematiek in al zijn uitingsvormen. 

Het opzetten van een tweede Bibihuis kost veel geld. Er zal een pand moeten worden ingericht en tevens zijn er aanloopkosten.  

Voor meer info: www.bibihuismaastricht.nl