Bestel
uw
kaarten

Op maatschappelijk vlak willen we als Ronde Tafel 179 graag meehelpen een verschil te maken, dus zetten we ons in voor goede doelen die onze steun verdienen. We voelen ons met name betrokken bij projecten en organisaties die zich richten op kinderen en jongeren die te maken hebben met ziekte of andere sociaal-maatschappelijke problemen.

De projecten en organisaties waar wij ons voor inzetten, zijn in de Euregio gevestigd en kunnen dankzij onze steun een wezenlijke stap voorwaarts zetten. Zo hebben we dankzij het Bassinario de afgelopen jaren onder andere een mooie bijdrage kunnen geven aan KBC De Grummelkes, Ronald McDonald Huis, Stichting de Knoevel, Toon Hermans Huis, Credo Huis van Credo Ministries en de Jan Baptistschool te Maastricht.

Kinderafdeling Maastricht UMC+
Het hoofddoel voor Bassinario 2022 is de kinderafdeling van Maastricht UMC+. Op deze afdeling komen zieke kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar voor zorg uit verschillende specialismen, vaak voor langere duur.

Naast het verlenen van zorg zetten de medewerkers van de kinderafdeling zich in, elke dag opnieuw, om de kinderen afleiding te bieden en te vermaken. Maar de middelen om dit te verwezenlijken zijn verouderd en beperkt.

Ze willen hun afdeling dan ook graag moderniseren en laten voorzien van een interactieve speelwand. Zodat kinderen spelenderwijs kunnen ontspannen en even kunnen vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn. Met de opbrengst van Bassinario 2022 kan dit worden gerealiseerd.

Naast het hoofddoel ondersteunen we ook diverse andere (lokale) subdoelen.