as_goede_doelen.jpg

Goede doelen Ronde Tafel 179

Op maatschappelijk vlak willen we als Ronde Tafel 179 graag meehelpen een verschil te maken, dus zetten we ons in voor goede doelen die onze steun verdienen. We voelen ons met name betrokken bij projecten en organisaties die zich richten op kinderen en jongeren die te maken hebben met ziekte of andere sociaal-maatschappelijke problemen.

De projecten en organisaties waar wij ons voor inzetten, zijn in de Euregio gevestigd en kunnen dankzij onze steun een wezenlijke stap voorwaarts zetten. Zo hebben we dankzij het Bassinario de afgelopen jaren onder andere een mooie bijdrage kunnen geven aan het Ronald McDonald Huis, Stichting de KnoevelToon Hermans HuisCredo Huis van Credo Ministries en de Jan Baptistschool te Maastricht 

Het hoofddoel van het Bassinario 2017 is KBC de Grummelekes te Cadier en Keer. KBC de Grummelkes is een kleurrijke, stimulerende voorziening voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, al dan niet in combinatie met gedragsproblemen of meervoudige beperking.

De cheque zal worden besteed aan herinrichten van de snoezelruimte. Hiervoor is binnen de reguliere budgetten geen ruimte. De snoezelruimte is een plek waarbij de zintuigelijke prikkels van de kinderen worden geactiveerd. Hierbij kan er zowel sprake zijn van een inspannend als ontspannend effect. De snoezelruimte bestaat uit zachte materialen, specifieke licht, reuk en geluidseffecten. Het bezoeken van de snoezelruimte komt wekelijks meerdere malen terug binnen de groep- en individuele programma’s van de kinderen. Door het effect van het snoezelen wordt de contactopname van het kind met de begeleider en anderen vergroot als ook zijn eigen prikkelverwerking. Hierdoor ontwikkelt zich het kind sterker en kan het beter deelnemen aan zijn behandelprogramma. Meer info over KBC de Grummelkes vind u hier.

Bestel uw kaarten

hoofdsponsoren

ogo-team-groot.JPG
    Geneon.jpg
    thecomputercompany.png
logo maximus.jpg
Logo IBC.jpg

Preferred friends

 

Friends