Bestel
uw
kaarten

Op maatschappelijk vlak willen we als Ronde Tafel 179 graag meehelpen een verschil te maken, dus zetten we ons in voor goede doelen die onze steun verdienen. We voelen ons met name betrokken bij projecten en organisaties die zich richten op kinderen en jongeren die te maken hebben met ziekte of andere sociaal-maatschappelijke problemen.

De projecten en organisaties waar wij ons voor inzetten, zijn in de Euregio gevestigd en kunnen dankzij onze steun een wezenlijke stap voorwaarts zetten. Zo hebben we dankzij het Bassinario de afgelopen jaren onder andere een mooie bijdrage kunnen geven aan KBC De Grummelkes, Ronald McDonald Huis, Stichting de Knoevel, Toon Hermans Huis, Credo Huis van Credo Ministries en de Jan Baptistschool te Maastricht.

Het hoofddoel van het Bassinario 2018 is Stichting Wensulance: “Op 15 september 2014 is Stichting Wensulance officieel opgericht, maar het idee van de Wensulance is jaren geleden al ontstaan tijdens ons werk bij respectievelijk de ambulancedienst en op de intensive care afdeling van een ziekenhuis. Tijdens onze dagelijkse werkzaamheden werden wij regelmatig geconfronteerd met persoonlijke verhalen van patiënten en familieleden. Het thema ‘onvervulde wensen’ kwam hierbij vaak naar voren.

De laatste wens van een ernstig zieke patiënt is in veel gevallen heel bescheiden. Afscheid nemen van een plek met een bijzondere herinnering. Nog een keer samenzijn met familie of vrienden. Of een dagje uit naar een dierenpark of concert. Het laatste levensgeluk schuilt vaak in eenvoudige dingen.”